Ida Prester se na crvenom tepihu sjetila ubijene Nizame: Stop femicide! (FOTO)

Kultura 15. aug 202319:06 0 komentara
N1/ F.Z.

Brojne su reakcije na tragediju i ubistva koja su se desila u Gradačcu, a jedna od onih koja se istakla jeste hrvatska pjevačica Ida Prester. Ona je, naime, posvetila pjesmu ubijenoj Nizami Hećimović, a večeras je i na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala poslala i snažnu poruku.

Prester se večeras na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala pojavila sa napisima “Stop femicide” i “Nizama”.

Podsjetimo, Prester je pjesmu napisala 24 sata nakon strašnog zločina u Gradačcu.

N1/ F.Z.

“Posljednja 24 sata pisala sam ovu pjesmu, podstaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se, nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj talas agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju? Nemam odgovor. Mogu samo napisati pjesmu za posvetu. Proći će još mjeseci dok se ovo pošteno snimi, smiksa, uobliči.. bilježim trenutak prve ideje. Nadam se da ćemo je uskoro zajedno pjevati na koncertima i napraviti štit od naših tijela”, napisala je Ida uz video u kojem pjeva novu pjesmu.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, ubica iz Gradačca, prije nego što je izvršio samoubistvo uživo se javio na Instagramu nakon stravičnih ubistava koji je počinio.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!