Kabare “At the Ballet” na sceni Multimedijalnog centra kulture u ponedjeljak

Kultura 24. okt 202419:24 0 komentara

Produkcija Instituta za muziku, teatar i multimediju (iMTM) Sarajevo najavljuje izvođenje kabarea "At the Ballet" 28.10. sa početkom u 20:00 sati u novootvorenom Multimedijalnom centru kulture - CZK.

Multimedijalni centar za kulturu sadrži multimedijalnu salu i manju pozorišnu scenu, te nudi prostor za kreativnost, umjetničko izražavanje i kulturnu razmjenu. Alma Ferović-Fazlić, rediteljica kabarea i voditeljica iMTMa kaže kako je riječ o lokaciji koja je kreirana kao eksperimentalna scena koja će ugostiti sve manje forme projekata ili teatarskih projekata ili koncerata, recitala, izložbi.

“Ono što želimo jeste razvijati stand-up komedije jer je toga jako malo u našoj zemlji, možda svega jedna ili dvije tačke za koje ja znam. Želimo otvoriti vrata svim umjetnicima i biti umjetnička rezidencija koja će otvoriti mogućnosti i mladim umjetnicima koji nemaju priliku da imaju prostor, da imaju svoj dom sa tehničkom opremom gdje mogu izvoditi svoje kreacije”, rekla je za N1.

Kroz Multimedijalni centar je ekipa koja već tri godine radi na razvijanju kabaretskog repertoara dobila novu formu izvođenja pored koncertne. Riječ je o imerzivnom kabareu gdje se namjenski probija takozvani četvrti zid između publike i izvođača.

“Za nas je to posebno izazovno jer tokom izvedbe imamo publiku koja je  bukvalno par centimetara udaljena od nas. Kada je muzički dio u pitanju mi smo to vježbali par mjeseci prije koncertnog izvođenja, tako da smo taj muzički dio imali već spremljen. Onda smo samo inkorporirali ovaj scenski pokret za koji nam je pomogla jako jako mnogo Irma Alimanović”, kazala je solistica Melisa Hajrulahović Tomić.

Akcenat kabarea “At the ballet” je na scenskom pokretu, a sala Multimedijalnog centra pruža priliku da taj pokret bude izveden u jednoj posebnoj atmosferi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!