Klavir, radni tekstovi pjesama i druge stvari Freddieja Mercuryja idu na aukciju

Kultura 04. aug 202311:37 0 komentara
Reuters

Obožavatelji Freddieja Mercuryja imat će priliku da posjete gotovo repliku njegovog doma u Londonu, gdje će od biti izložene hiljade predmeta koji su pripadali pokojnom frontmenu grupe Queen.

O rijetkim predmetima, uključujući rukom pisane tekstove, umjetnine i kolekcionarske predmete iz Mercuryjeve londonske kuće, Garden Lodge, brine njegova bliska prijateljica Mary Austin od njegove smrti 1991. godine.

Ovi predmeti će biti javno izloženi po prvi put na jednomjesečnoj izložbi u Sotheby'su, koji će zatim u septembru prodati mnoge predmete na aukciji, s cijenama od samo 40 funti do miliona funti.

“Zamislili smo naše galerijske prostore tako da daju dojam kako je bilo živjeti s Freddiejem kod kuće”, rekao je David MacDonald, voditelj prodaje za jednog vlasnika u Sotheby's London.

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters

“Da je ušao, odmah bi prepoznao neke od prostora koje smo stvorili”, rekao je MacDonald.

Kako prenosi Reuters, u središtu aukcije je Mercuryjev cijenjeni, crni klavir Yamaha, procijenjen na 2,5-3,8 miliona dolara, na kojem je komponovao epsku pjesmu Queena “Bohemian Rhapsody” iz 1975. godine.

“Bio je to produžetak njega samog, njegovo sredstvo kreativnosti”, rekao je Austin o dječjem klaviru. “Nikad ne bi pušio za klavirom ili stavio čašu na njega i pobrinuo se da to nitko drugi ne čini. Klavir je uvijek bio netaknut.”

Ostali predmeti za prodaju kreću se od Mercuryjeve krune i kraljevskog plašta, nošenog za finale “God Save The Queen” tijekom pjevačeve posljednje turneje s Queenom 1986., procijenjene na 60.000-80.000 funti, do Tiffany & Co srebrnog češlja za brkove (400- 600 funti).

Rukopisni radni tekstovi pjesme “We Are The Champions” procijenjeni su na 200.000-300.000 funti, dok oni za “Killer Queen” imaju cijenu od 50.000-70.000 funti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!