“Majka” Kamernog teatra 55 pobjedila na Susretima u Brčkom

Kultura 26. okt 202421:29 0 komentara
N1

Svečanom dodjelom nagrada učesnicima Intenacionalnih teatarskih susreta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić zatvorio je ovogodišnje Internacionalne teatarske susrete.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini Statua „Gran prix Susreta“ dodijeljena je predstavi: „Majka“, autora Florian Zeller, redatelja Dine Mustafića u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.Stručni žiri je odlučio da se nagrada za najbolji dramski tekst dodijeli Nebojši Iliću za dramski tekst „Kuća“; redatelja Vojislava Brajovića, u produkciji Zvezdara teatra Beograd, dok je nagradu za najbolju režiju dobio Dino Mustafić za predstavu „Majka“ rađenu prema tekstu autora Floriana Zellera u produkciji sarajevskog Kamernog teatra 55.Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Hana Selimović u predstavi „Otac“ u produkciji beogradskog Ateljea 212, autor Florian Zeller, redatelj Paolo Magelli. Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Nebojša Ilić u predstavi „Kuća“ u produkciji Zvezdara teatra Beograd, autor Nebojša Ilić, redatelj Vojislav Brajović.Stručni žiri ovogodišnjih Internacionalnih teatarskih susreta Brčko distrikta BiH, cinili su: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, redateljica i teatrolog, Slobodan Unkovski, kazališni redatelj, profesor Glume i Teatarske režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije.

U čast pobjednika Internacionalnih teatarskih susreta Brčko distrikta BiH, odigrana je predstava “Ne daj se, generacijo” u izvođenju Pozorišta mladih iz Sarajeva, po tekstu Alena Muratovića, a u režiji Maria Drmaća i Alena Muratovića.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!