Mirjana Karanović uoči premijere filma na SFF: Željela sam da napravim film o hrabrosti i prihvatanju, očekujem burnu reakciju i radujem joj se

Kultura 20. aug 202415:18 0 komentara
Promo/Nova.rs

Svjetska premijera filma „Majka Mara“ Mirjane Karanović biće održana sutra, 21. augusta u okviru programa 30. Sarajevo Film Festivala.

„Majka Mara“ donosi snažnu priču o Mari, uspješnoj poslovnoj ženi, skrhanoj zbog prerane smrti svog sina Nemanje. Emotivno se otuđuje i odbija da komunicira sa porodicom i prijateljima. Nakon što upozna Milana, Nemanjinog bliskog prijatelja, u odnosu sa njim pronalazi utjehu i mir. Kako se njih dvoje zbližavaju, otkriva se sve više činjenica o Nemanjinom životu i smrti, što Mari pruža priliku da se suoči sa sopstvenim životom i emocijama.

Promo/Nova.rs

Scenario za film napisali su Maja Pelević, Ognjen Sviličić i Mirjana Karanović, dok je saradnik na scenariju bio Srđan Koljević. Glavne uloge u filmu igraju Mirjana Karanović, Vučić Perović, Boris lsaković, Jasna Žalica, Alen Liverić, Pavle Čemerikić, Jelena Ćuruvija.

Promo/Nova.rs

Mirjana Karanović, rediteljka i glavna glumica je povodom svog novog ostvarenja rekla:

“Za ženе mojih godina važi da ne bi trebalo otvoreno da pričaju o svojim strastima i željama. Kada žena u ovom životnom dobu pokuša da se oslobodi tradicionalne uloge, mediji i javnost je nazivaju pogrdnim imenima. Zbog toga sam željela da snimim ovaj film i ispričam ovu priču. Željela sam da ohrabrim druge žene i sve ljude koji osećaju da su zarobljeni u određenim ulogama protiv kojih njihov unutrašnji duh pokušava da se pobuni. Ideja filma ‘Majka Mara’ je da otvori skrivene prostore u ženskom biću, koji šokiraju iskrenošću. Da govorim o potisnutoj strasti prema životu, o Erosu koji daje energiju, a koji je vijekovima ograničavan i kontrolisan društvenim pravilima. Željela sam da napravim film o hrabrosti i prihvatanju. Očekujem burnu reakciju i radujem joj se!”

Film „Majka Mara“ nastao je u koprodukciji nekoliko značajnih filmskih kuća iz regiona, uz podršku evropskih fondova. Producentkinja filma je Snežana van Houwelingen i producentska kuća This and That Productions.

Film su podržali Filmski centar Srbije, Eurimages, Ministarstvo kulture Švicarske, te filmski fondovi Luksemburga, Švicarske, Slovenije, Crne Gore i Sarajeva.

Svjetska premijera filma „Majka Mara“ Mirjane Karanović biće održana u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom 21:30 sati u okviru Takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!