Moba Street Food Festivalu u Mostaru: Zabava, koncerti i bogata gastro ponuda

Kultura 03. aug 202312:12 0 komentara
Moba Street Food Festival

Plato iza Stare gimnazije u Mostaru i ove godine pretvorit će se u oazu slasnog zalogaja i osvježenja uz bogat muzički program od 23. augusta do 3. septembra. Organizatori su ove godine uz 13 izlagača koji će se predstaviti svojim ukusnim i zanimljivim jelima, pripremili i 12 uzastopnih nezaboravnih večeri za druženje, ples i pjevanje. Posjetioci će imati priliku uživati u sedam koncerata dok će ostale večeri za zabavu biti zadužen DJ Kiiwi.

Drugo izdanje Moba Street Food Festivala počinje u srijedu 23. augusta i otvorit će ga Cubismo, čiji će ritmovi salse i latino jaza rasplesati publiku uz zvuke i temperature ljeta.

Četvrtak, 24. august, rezerviran je za Balašević Tribute Band “Naopaka Bajka”, koji će svirati brojne bezvremenske hitove uz koje smo odrasli.

Moba Street Food Festival

U subotu, 26. augusta, na ljetnu pozornicu stiže splitski TBF, dobro društvo, ukusna hrana, osvježavajuće piće i pozitivan stav- recept za odličnu večer.

Tribute Bend “Tajna veza” na Mobu dolaze u srijedu, 30. augusta, gdje će publici predstaviti kompilaciju hitova dva velika benda Bijelo Dugme i Indexi, a za sve ljubitelje soula i funka, u petak, 1. septembra, pravi show prave Soulfingersi koji svojim umjetničkim izričajem i energijom nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Subota, 2. septembar, je rezervirana za Mostarca Adija Šoše, čiji su prepoznatljivi glas, balade i brze ljetne pjesme osvojile cijelu regiju.

Zabavu na Mobi u nedjelju, 3. septembra, zaokružit će Narodni orkestar Mostar sačinjen od istaknutih muzičara i pjevača grada Mostara i okoline koji obećava završnicu za pamćenje. Za večeri između koncertnog programa, DJ Kiiwi rasplesat će prisutne latino zvucima, R'n'B hitovima, funkom i filmskom muzikom.

Moba Street Food Festival

Pored druženja i uživanja u koncertnom programu u ljetnim večerima pod otvorenim nebom, posjetioci će  u 12 dana imati sasvim dovoljno vremena za degustaciju bogate gastro ponude sačinjene od različitih okusa svjetskih kuhinja i domaćih specijaliteta u neobičnim izdanjima.

Ulaz na Mobu kao i sve koncertne večeri je slobodan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte još

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!