N1 na snimanju posljednjih kadrova: Film “Udovac” završen za 13 dana, Izudin Bajrović otkrio detalje svoje uloge (VIDEO)

Kultura 27. jun 202411:13 0 komentara

U Sarajevu je, nakon svega 13 dana, završeno snimanje debitantskog filma Harija Šečića “Udovac” u kojem glavnu ulogu igra bh. glumac Izudin Bajrović. Priča je to, kako i sam naziv kaže, o udovcu, ali i o društvu i odnosima unutar njega.

“Udovac“ je priča o starijem muškarcu kojem iznenada umire supruga, te je suočen da se sam bori i navikava na novonastalu situaciju.

“A on pritom prije toga u životu sebi nije jaje ispržio, da ne govorim o komplikovanijim stvarima. Film je feministički iako je protagonista muškarac, ali nedostaatk žene je toliko snažan i toliko utiče na život tog muškarca, da ustvari ona postaje centralni lik ovog filma”, kazao je glumac Izudin Bajrović.

N1

Film je svojevrsna studija ličnosti, muškarca odraslog u patrijarhalnom društvu, njegovog odnosa prema ženi, ali i prema životu. Udovac, u svojoj samoći, po prvi put u svom životu preispituje sebe, svoj odnos prema drugima i prema životu.

“Moj lik je njegova kćerka koja ima svoj život i svoju porodicu, i onda njen otac kroz propitivanje svog života, pokušava i njen život da propita, i da njoj otvori vidike, ali ona stoji iza svojih izbora”, dodala je glumica Lana Stanišić.

N1

Kroz ličnu priču jednog čovjeka, film u niskobudžetnoj, minimalističkoj formi, govori o društvu i odnosima unutar njega, naročito onih u porodici.

“Za 13 dana snimiti dugometražni film, evo pokazalo se da je moguće, ali je jako zahtjevno. To je nešto što je iscrpljujuće i moram reći da sam zahvalan cijeloj ekipi na energiji, trudu i izdržljivosti, naročito glavnom glumcu Izudinu Bajroviću”, kazao je reditelj Šečić.

N1

Osim Izudina Bajrovića, u filmu ćemo gledati i Faketu Salihbegović-Avdagić, Edina Avdagića, Dinu Bajrovića, Emira Fejzić, Vanesu Glođo, Minku Muftić, Gordanu Boban, Medihu Musliović i druge.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!