Najavljen početak rada na implementaciji projekta “Svijet mogućnosti”

Kultura 16. mar 202314:29 0 komentara
East West Centar Sarajevo

U sklopu projekta "Svijet mogućnosti", East West Centar Sarajevo najavljuje početak rada na međunarodnoj koprodukciji predstave.

East West Centar Sarajevo najavljuje početak rada na međunarodnoj koprodukciji predstave u sklopu projekta “Svijet mogućnosti” zajedno sa regionalnim partnerima: JU “Grad teatar” Budva, Srpsko narodno pozorište Novi Sad i Plesni centar “Tala” Zagreb, u sklopu EU programa “Kreativna Evropa”.

“Svijet mogućnosti” će kroz dvosmjernu razmjenu, uključiti umjetnike, eksperte i osobe sa poteškoćama u razvoju i njihove porodice. Ovaj projekat također obuhvata i online platformu enabledtheatre.com.

N1

Cilj projekta je da publici, kroz umjetnički izraz, približi svijet osoba sa poteškoćama u razvoju i učini ih vidljivijim i zastupljenijim u današnjem vremenu.

“Cilj naše predstave je podizanje društvene svijesti o značaju i zaštiti osoba sa poteškoćama u razvoju i njihovih porodica. Jedno društvo je jako onoliko koliko su snažni i zaštićeni najranjiviji među nama. Potrebno je mnogo veće razumijevanje osoba s poteškoćama u razvoju i njihovih porodica. U predstavi će igrati profesionalni glumci, a gotovo cijelu godinu prije premijere predstave, održavaćemo radionice u Budvi, Sarajevu i Novom Sadu sa osobama sa poteškoćama u razvoju, njihovim porodicama i ekspertima. ‘Svijet mogućnosti’ nije socijalni projekat, to je umjetnička predstava, pozorište. Bitno je da se u pozorištu govori o ovoj temi. Predstava će nakon premijere imati regionalnu turneju”, kaže Haris Pašović, reditelj predstave i direktor East West Centra Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!