“Nju je lako voljeti”: U staroj jezgri Sarajeva održana prva bh. video izložba

Kultura 28. jul 202314:37 0 komentara
dron.ba

Prva bh. video izložba "Nju je lako voljeti" u organizaciji Dron.ba, a koja je svoju turneju započela prošle godine u Muzeju grada Zenice stigla je i u Sarajevo.

Sinoć je na Baščaršijskom trgu u Sarajevu održana video izložba “Nju je lako voljeti” na kojoj je na 11 televizora prikazano 30 minuta videa sa preko 500 lokacija u Bosni i Hercegovini snimljenih iz zraka u posljednjih osam godina.

“Mi smo svaki televizor odvojili tematski. Dakle, tu su snimci najljepših planina, jezera, mostova, tvrđava i slično, koji prikazuju jednu jedinstvenu Bosnu, gdje smo bukvalno posljednjih osam godina snimali svaki detalj BiH. A ovo je i nekako poklon svim onim ljudima koji ne gledaju televiziju, nemaju pristup internetu i željeli smo da na njihove noge donesemo izložbu, a inače svi ovi snimci se vrte na programu televizije N1”, kazao je Dado Ruvić, direktor Dron.ba.

dron.ba

Cilj je, kaže Dado, premjestiti izložbe izvan zgrada, muzeja i galerija kako bi oni koji nemaju naviku posjećivati izložbe u zatvorenom prostoru, mogli “usput” vidjeti video prikaze ljepota BiH.

“Želimo pokazati ljudima šta imamo, jer smo se mi snimajući ovo zaljubili toliko u Bosnu da poslije osam godina ne idemo izvan Bosne, ne ljetujemo izvan Bosne, nego ustvari ljetujemo u svojoj zemlji, jer je zemlja nevjerovatna i ogromna je kad se krene putovati”, istaknuo je Ruvić.

Izložba je ranije održana i u Mostaru gdje ju je posjetilo preko 10.000 ljudi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!