Novo izdanje Bookstana u Sarajevu: Od 3. do 6. jula okupit će najznačajnije autore iz BiH, regije i svijeta

Kultura 26. jun 202413:54 0 komentara

Deveti Međunarodnog festivala književnosti Bookstan No East. No West, biće održan od 3. do 6. jula. Bookstan okuplja najznačajnije domaće, regionalne i svjetske autore, kritičare i urednike.

Festivalski program uključuje promocije autora i autorica, izložbe, koncerte, obrazovne programe za mlade književne kritičare i brojne druge programe vezane za književnost.

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, po peti put će premijerno biti izvedena komična opera “Figarov pir” ovoga puta u režiji Ivana Lea Leme. Premijera opere zakazana je za petak 28. juni, dok je prva repriza dan kasnije.

U Pozorištu mladih Sarajevo u četvrtak 27. juna premijerno će biti izvedena diplomska predstava na Odsjeku za produkciju na Akademiji scenskih umjetnosti, studentice Adne Rizvan. Riječ je o komediji “Adam & Yoshi” koja govori o bezvremenskom sukobu ženskog i muškog principa.

U Narodnom pozorištu Mostar, u četvrtak 27. juna, u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto” bit će odigrana predstava “Ne daj se, generacijo” autora Alena Muratovića, u režiji Alena Muratovića i Maria Drmaća. Predstava govori o prijateljstvu Bebe i Ruže, ali o stereotipima sa kojima se susreću osobe treće dobi.

Od 3. do 6. jula publika u Travniku će imati priliku uživati u brojnim sadržajima u okviru 18.izdanja Travničkih večeri. Od bala, sportskih, umjetničkih, dramskih, književnih, pozorišnih, likovnih i drugih sadržaja. Ovogodišnje “Travničke večeri” posebnu pažnju posvećuju najmlađoj publici.

A svi ljubitelji dobre muzike i odličnog provoda, od četvrta 27. juna do subote 29. imaju priliku u gradu na Neretvi uživati u 12. izdanju Mostar Summer Festa. Zoster, Galija, Urban, Edo Maajka, Mile Kekin, Zabranjeno pušenje, Marčelo su samo neki od muzičara koji će nastupiti na ovogodišnjem Mostar Summer Festu. Osim toga, tu je i dodatni sadržaj festa.

Nakon sjajnog šestog izdanja Garden of Dreams Festivala i dva nezaboravna dana, iz organizacije su najavili još jednu noć za pamćenje, na istom mjestu. Zabilježite datum, 6. juli od 16 sati, na krovu zgrade Svjetlosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!