Objavljen prvi zvanični trailer za biografski film Amy Winehouse „Back To Black“ (VIDEO)

Kultura 11. jan 202415:23 0 komentara
YouTube/Printscreen

StudioCanal i Monumental Pictures objavili su prvi zvanični teaser trailer za Back To Black, predstojeći biografski film o Amy Winehouse.

U režiji Sam Taylor-Johnsona, u filmu glumi Marisa Abela koja tumači Winehouse i prikazuje živahne godine života legendarne pjevačice u Londonu, kao i njen intenzivan uspon do slave.

Pored Abele, u filmu Back To Black glume i Jack O’Connell koji glumi Winehousinog bivšeg supruga, Blake Fielder-Civila, Eddie Marsan kao njen otac Mitch, Juliet Cowan kao njena majka Janis i Lesley Manville kao njena baka Cynthia.

Film, koji ima odobrenje pjevačicine porodice, sadrži mnoge hit pjesme koje je Abela snimila i izvela u filmu, piše NME.

Taylor-Johnson je u saopštenju za javnost rekla: „Otkrivanje talenta poput Marise Abela slično je pronalaženju zlatne prašine. U trenutku kada je pogledala u objektiv na svojoj prvoj audiciji znala sam da je savršena glumica za ulogu Amy Winehouse. Uložila je ogromnu količinu rada, pazila na svaki detalj i svakodnevno je satima trenirala kako bi mogla da pjeva tokom cijelog filma. Ona ne glumi Amy, ona živi u njoj.’

Taylor-Johnson je ranije režirala biografski film o Johnu Lennonu Nowhere Boy i prvi film u franšizi Pedeset nijansi sive.

Matt Greenhalgh, koji je prethodno sarađivao sa Taylor-Johnson na Nowhere Boy, napisao je scenario za Back To Black.

U decembru su Winehouse roditelji rekli u izjavi: “Oduševljeni smo što StudioCanal, Focus Features i Monumental snimaju ovaj film slaveći izvanredno muzičko naslijeđe naše kćeri Amy i pokazujući njen talenat na način koji zaslužuje.”

Back To Black će biti pušten u kina širom 12. aprila 2024.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!