Održana aukcija vrijednih djela u korist slijepih i slabovidnih osoba

Kultura 27. maj 202319:51 0 komentara
N1

Umjetnička djela, slike, grafike, kolaži, skulpture, fotografije, dizajnirani nakit, našli su se na aukciji koja je održana u Ateljeu Figure. Ovu aukciju organizovao je Prvi ženski Lions klub Sarajevo.

Svoja umjetnička djela donirali je 45 umjetnika, članova udruženja ULUBiH, ULUPUBiH i ULUKS. Prikupljena sredstva idu za Udruženje slijepih Kantona Sarajevo. Sav prihod će ići u korist kupovine specijalnih pametnih mobitela za slijepe i slabovidne članove Udruženja slijepih KS. Lions klub već 20 godina pomaže raznim udruženjima i ljudima.

“Prvi ženski klub Lions Sarajevo, svakog oktobra donira bijele štapove Udruženju slijepih Kantona Sarajevo, tada sam, u razgovoru sa direktorom Udruženja slijepih, Fikretom Zukom saznala da bi im bilo jako važno u životu da dobiju pametne mobilne telefone koji bi ih bolje povezali sa svijetom i sa društvom. I tada sam došla na ideju da napravim ovu Aukciju zajedno sa umjetnicima, koji su se vrlo rado odazvali”, kazala je predsjednica Prvog ženskog Lions kluba Maja Anzulović.

Direktor Udruženja slijepih Kantona Sarajevo Fikret Zuko je kazao da već 20 godina njegovo udruženje sarađuje sa Lavicama.

“Prije nekoliko dana zvala me je Maja da kaže da će organizovati aukciju i da će probati do 15.oktobra da obezbjedi nešto mobitela za slijepe. A nama ti mobiteli jako znače, jer koristeći pametne mobitele mi vraćamo samostalnost, jer nam ti mobiteli olakšavaju da se lakše krećemo, čitamo, komuniciramo… Tako da je to prava revolucija za nas”, kazao je Zuko i dodao da mu je izuzetno drago da su i umjetnici, donacijom svojih djela, prepoznali važnost i na taj način pomogli Udruženju slijepih Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!