Osmog marta održat će se premijera predstave “Ne daj se, generacijo” u Sarajevu: Junakinje otkrivaju život kakav su mislile da je iza njih

Kultura 06. mar 202419:42 0 komentara
N1

8. marta u Pozorištu mladih Sarajevo premijerno će biti izvedena predstava "Ne daj se, generacijo". Riječ je o autorskom radu Marija Drmaća i Alena Muratovića koji će se naći i u glavnim ulogama. Reprizna igranja zakazana su za 9. i 29. mart.

“Ne daj se, generacijo” prati priču o dvije prijateljice. Njihovim svakodnevnicama, ali i stereotipima o osobama treće dobi. Ovo je priča o ženama, majkama, prijateljicama, bakama…

“Iskreno, jako sam ranjiv na te osobe, na tu dob. Nedavno sam gledao i film o tim ženama u tim centrima… ta sreća i zadovoljstvo koje imaju, a opet, ranjivost i strah od onoga što dolazi sutra, su stvari zbog kojih se uzbudim kad o tome pričam”, naglasio je autor teksta i glumac Alen Muratović.

“Dosta emotivan tekst. Ja svoj lik doživljavam kao skup svih osoba koje su obilježile moje djetinjstvo. Često sam za njih govorio da su neuništivi. Davali su mi uvijek motivaciju”, dodao je glumac Mario Drmać.

Junakinje ove priče, Beba i Ruža, odvode publiku u novo, nepoznato putovanje. Upuštaju se u avanturu koje im omogućavaju iznenađenja. Otkrivaju život za kakav su mislili da je iza njih.

Opširnije u prilogu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!