Posljednje pripreme za Sarajevo Film Festival privode se kraju: Svjetska premijera filma “Nakon ljeta”

Kultura 15. aug 202421:47 0 komentara

Posljednje pripreme za 30. SFF privode se kraju. Zvanični program počinje sutra, svečanom ceremonijom i svjetskom premijerom filma Nakon ljeta, Danisa Tanovića.

Brojimo sitno do početka Sarajevo Film Festivala, dok je zvanično otvaranje sutra, večeras u specijalnoj predfestivalskoj projekciji biće prikazan film Kuduz.

Andrijana Copf, glasnogovornica SFF-a:

“Ove godine projekcija filma Kuduz u suradnji sa Udruženjem filmskih radnika i Filmskim centrom Sarajevo, koji čuvaju, baštine velike filmove koji su dio bh. kulture. To je i film Kudur koji se ove godine prikazuje u znak sjećanja na Abdulaha Sidrana koji potpisuje scenario ovog filma, uz Ademira Kenovića koji je ovaj film režirao”

Dok su jedni već spremni sa kartama za odabrane filmove, drugi još uvijek traže svoju ulaznicu za željeni film.

“Htjeli smo ali nema karata (Znate li da će biti karte i na dan prikazivanja filma?) Nismo znali. (Šta ste mislili da gledate?) Evo ovaj od Danisa Tanovića, My late summer”, “Pa naravno, Kuduz je večeras, to je poslastica. Iako ga znamo napamet”. Zabodi je ili volio bi ga vidjet kano se ljeba najest, to se mora gledat, Sidran je to napravio za sva vremena”, samo su neki od komentara građana.

Pored filmova i pratećeg programa festivala, organizovane su i mnoge druge aktivnosti širom Sarajeva.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice KS:

“Puno muzičkih festivala i gastronomije na Trgu oslobođenja Alije Izetbegovića ispred ekonomije, na prakingu ispre grčke ambasade imamo stage i muziku, na Skenderiji Summer Lounge koji tradicionalno mi podržavamo i možda jedna od najljepših smotri je na Žutoj tabiji festival sevdaha koji se otvara 17. augusta sa Hankom Paldum, a zatvara sa Amirom Medunjanin.”

Događaji za sve uzraste i ove godine kako u sklopu festivala, tako i mimo njega. Mnogi dijelovi Sarajeva već su pokriveni stolicama, pozornicama i filmskim platnima. Počinje vrhunac ljetne sezone u glavnom bh. gradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!