Promocija knjige autora Hake Duljevića “Međugorac sa Peštera”

Kultura 20. apr 202315:15 0 komentara

U subotu, 22. aprila u 19 sati, u Hotelu Holiday bit će upriličena promocija knjige "Međugorac sa Peštera" i otvaranje izložbe "Međugorci" autora Hake Duljevića.

“U trenutku kada sam postao svjestan svoje uloge u ovom prolaznom svijetu varki i neprestanih igara, posvetio sam se proučavanju svoga zavičaja, a to je moj i vaš Pešter. Tamo je sve najteže, a sve najljepše i najlogičnije”, rekao je Duljević, pa nastavio: “Tamo sam naučio svoje prve korake, proveo djetinjstvo i spoznao svijet. Na Pešteru nas je majka, mog brata, sestre i mene iznjedrila u ponosne ljude, čestite Međugorce sa Peštera.”

Istaknuo je kako ga je dugogodišnje predano istraživanje naposljetku mdovelo do zaključka da treba biti vrijedan nasljednik i vjeran čuvar njihovog lika i djela.

“To shvatam kao moju dužnost, jer su ti ljudi uspješno očuvali kulturu, tradiciju i naš ukupni identitet. Nisu ih pokolebale snažne sile brojnih okupatora koje su harale sa svih strana, te su kao takvi postali moja nepresušna inspiracija. Na Bajram, najradosniji muslimanski praznik, podsjećam vas na naše majke. Ovom izložbom i promocijom knjige u Sarajevu, odajem dužnu počast svome djedu, sestri, rodbini, i svim ostalim Međugorcima koji danas nisu uz mene, iako ih nosim u srcu i mislima”, kazao je Duljević.

Za goste promocije osiguran je besplatan parking ispred glavnog ulaza Hotela Holiday.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!