Roman mostarskog autora najprodavaniji bh. naslov na internetu

Kultura 18. jun 202315:49 0 komentara
Screenshot/Instagram

Prva bosanskohercegovačka promocija novog romana Harija Slipičevića održat će se u Mostaru, 25.7.2023. godine što je vijest koja će zasigurno obradovati mnogobrojne ljubitelje ovog popularnog autora.

U tek nekoliko dana od puštanja u prodaju, novi roman Harija Slipičevića “Tetovirani grad”, došao je na prvo mjesto najprodavanijih naslova na online platformi za prodaju knjiga Knjiga.ba. Tako je “Tetovirani grad” knjiga koja je u ovom trenutku traženija od vrlo popularnih svjetskih hitova Roberta Kiyosakia i Roberta Grina.

Roman mostarskog autora s nizozemskom adresom, Harija Slipičevića objavila je izdavačka kuća Laguna. Riječ je o drugom dijelu trilogije te nastavku Slipičevićevog romana “Ključ besmrtnosti” – regionalnog bestselera koji je objavljen u više izdanja u regiji i svijetu te je preveden na četiri jezika.

Tetovirani grad – drugi dio trilogije u nastanku

Roman “Tetovirani grad” Harija Slipičevića prati sudbinu Maca Lewita, profesora historije i prvog čovjeka Ptolemejevog klana, tajnog društva koje čuva Ozirisovu knjigu mrtvih od mračnih organizacija željnih da ovladaju njenim skrivenim moćima.

“‘Tetovirani grad’ je priča koja je pisala samu sebe. Ideja nastavka avanture Maca Lewita je bila sa mnom, budila me i držala budnim dok nije izašla na papir. Čitatelji će dobiti jednu potpuno drugačiju perspektivu raspleta historijskih zbivanja za vrijeme, i pogotovo nakon kraja Drugog svjetskog rata. Nadam se da će čitatelji uživati – čeka ih intriga i drugačiji pogled na događaje o kojima svi znamo. Ili mislimo da znamo”, poručio je Hari Slipičević.

Prva bh. promocija ovog ljeta u Mostaru

Uz elemente trilera i misterije, roman je pisan na tragu postmodernističke krimi priče, koja u svoj temeljni narativni tok uz uzbudljivu naraciju uključuje i brojne druge književne mikroforme, od historiografije do eseja čime ovo djelo funkcionira kao posebna književna galaksija.

Prva bosanskohercegovačka promocija novog romana Harija Slipičevića održat će se u Mostaru, 25. juna 2023. godine što je vijest koja će zasigurno obradovati mnogobrojne ljubitelje ovog popularnog autora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!