Rukopisi Freddieja Mercuryja za “Bohemian Rhapsody” prodati za 1,3 miliona funti

Kultura 07. sep 202316:56 0 komentara
Reuters

Rukopisni nacrti Freddieja Mercuryja za legendarni hit grupe Queen Bohemian Rhapsody prodati su na aukciji za više od 1,3 miliona funti.

Napisan na papiru za sada neaktivnu avio-kompaniju British Midland, rukopis na 15 stranica prikazuje različite pravce koje je pjevač razmatrao za šestominutni ep.

Nacrti sadrže bezvremenski tekst pjesme “nothing really matters” iz kojih se može vidjeti kako je frontmen grupe Queen razmišljao o tome da hit pjesmu nazove “Mongolian Rhapsody”.

Bilješke su bile jedan od predmeta među riznicom najcjenjenije imovine frontmena grupe Queen, koja je stavljena na prodaju u luksuznu aukcijsku kuću Sotheby's.

Mercuryjev dječji klavir Yamaha – korišten za komponovanje nekih od najpoznatijih hitova grupe – prodat je na istoj aukciji za 1,7 miliona funti.

Zmijska narukvica u viktorijanskom stilu koju je slavno nosio Mercury u spotu za Bohemian Rhapsody prodata je za 698.500 funti – što je najveća cijena ikada plaćena za komad nakita u vlasništvu jedne rok zvijezde, prenosi SkyNews.

Predmete je na aukciju stavila Mercuryjeva bliska prijateljica, Mary Austin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!