SMF i Last Drop: Najjača hardcore svirka u Sarajevu 7. oktobra

Kultura 23. sep 202313:17 0 komentara
N1

Za ljubitelje tvrdog zvuka, društvance iz Primarch-a, sedmog oktobra, u kultni sarajevski AG klub, dovodi dva imena iz svijeta hardcore i metal muzike: beogradski SMF i dobojski Last Drop!

SMF (Sick Mother Fuckers) jedan je od nakjultnijih srpskih hardcore bendova, koji je, zajedno sa veličinama kao što su Ritam Nereda ili Dead Ideas, dominirao hardcore scenom devedesetih.

Muzika SMF-a se može opisati kao spoj brutalnih riffova u maniru najžešćih pjesama S.O.D-a, groove momenata na tragu starog Helmet-a i brzine Biohazarda. Uz masne riffove tu su možda i najhumorističniji lyricsi koji se mogu naći u toj vrsti muzike, koji su često u formi dijaloga više osoba, ili citati lineova iz popularnih jugoslovenskih filmova, kao što su „Maratonci“ ili „Ko to tamo peva“.

Bend iza sebe ima četiri studijska albuma: „Dalje nećeš moći“, „Lako ćemo“, „Ma kome majku?“ i „Boli glava“, a ono što je zanimljivo je to da je „Ma kome majku?“ jedini hardcore album koji je izašao za PGP RTS. Dalje nećeš moći je inspirisan domaćim filmovima i generalno humorističnim tekstovima, dok je „Lako ćemo“ nešto mračniji, ali sa boljom produkcijom i težim riffovima. „Ma kome majku?“ je mali zaokret u stilu i prihvatanje dosta brutalnijeg stila, a „Boli glava“ povratak zvuku sa „Lako ćemo“, sa dosta boljom produkcijom.

N1

SMF su do sada u Sarajevu svirali nekoliko puta i svaki put je atmosfera dolazila do usijanja!

Last Drop je novo ime na bh. hardcore/metal sceni. Iako kao bend postoje mnogo duže, publika ih je live upoznala relativno nedavno. Svirka Last Dropa, kroz brutalne riffove koji tjeraju na mosh, mogla bi se opisati kao spoj modernog hardcorea i old school death metala, tako da će fanovi Hatebreeda i Malevolent Creationa doći na svoje.

Uz SMF i Last Drop, prvi put će se sarajevskoj publici predstaviti i mladi alternative metal/rock bend, Solis, koji čine članovi, već sada veterani domaće scene nove generacije.

Za samo 10 KM ovakav paket se nudi jednom u par godina! Ako ste metal, hardcore ili punk fan, ne želite propustiti nešto ovakvo, poručuju organizatori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad