“Smijeh je lijek”: Pet dana smijeha u Sarajevu (VIDEO)

Kultura 14. nov 202319:45 0 komentara
N1

Humor je snažan emocionalni lijek koji smanjuje stres, a to najbolje znaju posjetioci Festivala komedije "Smijeh je lijek" koji organizuje Centar kulture i mladih Opštine Centar Sarajevo.

Sa željom da na jednom mjestu okupe komedije iz naše zemlje ali i regije, te da publici ponude pet dana smijeha, CKM po 26. put organizuje Festival komedije “Smijeh je lijek”, koji je ove godine otvoren predstavom “Žirant” Narodnog pozorišta Zenica.

“Radimo ozbiljno ovu predstavu, ozbiljno je igramo iako je komedija i sve ono što smo osmislili da pokažemo publici to radimo jako ozbiljno, a publika reaguje sa smijehom”, rekao je Muhamed Bahonjić, reditelj.

Jer je on najbolji lijek. Besplatan i dostupan svima. A osim Zenice, na festivalu učestvuju i teatri iz Tuzle i Zagreba.

U okviru 26. izdanja Festivala komedije otvorena je i izložba “Portreti” autora Samira Hadžbića na kojoj je predstavljen 21 portret bh. glumaca i pozorišnih umjetnika, što je za autora, kako kaže, bio veliki izazov.

Više od dvije decenije ovaj festival okuplja najpoznatija glumačka imena, a glavni cilj je ostaviti publiku bez daha od smijeha pozorišnim ostvarenjima iz naše zemlje, ali i regije.

Opširnije donosi Adrijana Gavrić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!