Srđan Jevđević Gino o filmu “Grandpa Guru” i životu u Americi: Život je prekratak da ne bi radili stvari koje volimo

Kultura 22. aug 202421:53 0 komentara
N1

Frontmen benda Kultur Shock Srđan Jevđević Gino glavni je lik filma "Grandpa Guru" u režiji Silvija Mirošničenka, a koji je predstavljen na Sarajevo Film Festivalu.

Grandpa Guru je portretni dokumentarac koji eklektičnim stilom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock, s posebnim naglaskom na zanimljiv život, muziku i umjetnost njihova pjevača i frontmena Jevđevića.

U filmu pratimo Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz sarajevskog ratnog okruženja i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz grupe Nirvana i Jellu Biafru iz benda Dead Kennedys koji ga potiču da se nastavi baviti muzikom.

Gino je u intervjuu za N1 rekao da ovo nije film o njemu nego o ljudima koje je bio sretan da upozna i omogućili mu da se ne promijeni.

Na pitanje da li je pronašao svoje mjesto u svijetu: “Jesam u toliko što nemam mjesta u sivjetu, što sam shvatio činjenično stanje, a to je da zapad od mene je istok, istočno od mene je zapad, a ja još nisam vidio kuću sunca u kojoj bih trebao da budem, a trudim se da budem dovoljno brz da budem u isto vrijeme na dva mjesta.”

Govorio je onima koji odlaze iz rodnih mjesta i pate za istim, ali i onima koji ostaju.

“Ja sam kukavica da sretnem tu hrabrost pa pokušavam da budem u oba mjesta. Još nisam odlučio gdje stanujem. Meni je ovdje kuća, ali ne sviđa mi se preduzeće”, rekao je.

Prvih mjeseci u Americi mu je, kaže, bilo teško.

“Shvatio sam, život je prekratak, da bih ga trošio na stvari. Mogu riknuti u ovom momentu, a nisam radio ono što volim”, rekao je.

Zanimljiv razgovor pogledajte u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!