Sunčani vikend na Hastahani: Projekcija “Scream for me Sarajevo”, DJ i paneli

Kultura 23. sep 202113:48 0 komentara
CINEA

Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizira panel diskusiju povodom Svjetskog dana turizma koji se u svijetu obilježava 27. septembra. Tema ovogodišnjeg Svejtskog dana turizma koju je definisala Svjetska turistička organizacija UNWTO glasi „Turizam za inkluzivni rast“. Obilježavanje je planirano u petak, 24.09.2021. u sarajevskom parku Hastahana od 14:30h.

Gosti događaja organiziranog povodom Svjetskog dana turizma pored predstavnika javnog i privatnog turističkog sektora bit će i učenici Srednje ugostiteljsko-turističke škole iz Sarajeva.

Turistička zajednica KS će na ovom događaju zvanično objaviti konkurs za najbolji video i set fotografija na temu ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma bit će uvod u trodnevni festival Hastahana Summer Break u organizaciji CINEA Entertainment, uz podršku Turističke zajednice KS te uz saradnju sa Općinom Centar. Ovo je program koji je konceptualno osmišljen kao urbani muzički, kulturni i društveni događaj koji će ponuditi raznovrstan i inkluzivan sadržaj za građane i turiste.

Prvu noć, petak, 24.9. od 20 sati na rasporedu je projekcija filma „Scream for me Sarajevo“ koja će se gledati iz ležaljki pod vedrim nebom, a nakon filma uslijedit će i muzički program.

U subotu, 25.9. na programu je Hastahana Urban Lab, u sklopu kojeg će se održati panel program i diskusija o budućem izgledu parka Hastahana. Ovo je program koji u sklopu Hastahana Summer Break reaalizuje Općina Centar, te koji će uključiti struku i građane u iznošenje ideja i sugestija za uređenje ovog parka. U Hastahani će tim povodom biti istaknut i zid ideja, gdje će svi zainteresovanii građani moći napisati svoje sugestije.

U nedjelju, 26.9. u sklopu Hastahana Summer Break-a na rasporedu su sportske aktivnosti i takmičenja u odbojci na pijesku i košarci, nakon čega će uslijediti i zajedničko čišćenje parka.

Ulaz na sve događaje je besplatan, a kompletan program i dodatne informacije su dostupni na www.cinea.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!