U beogradskoj galeriji “Sanjaj” otvorena izložba bh. umjetnika izložba Denisa Haračića i Amera Hadžića

Kultura 13. jun 202415:19 0 komentara
Denis Haračić

Sinoć je u Galeriji “Sanjaj” u Beogradu otvorena izložba bosanskohercegovačkih autora Denisa Haračića i Amera Hadžića.

Uz veliki interes publike akademski umjetnici predstavili su radove iz svojih najrecentnijih umjetničkih ciklusa u postavci pod zajedničkim nazivom “U potrazi za čovjekom”.

Denis Haračić
Denis Haračić
Denis Haračić
Denis Haračić
Denis Haračić

Postavka obuhvata 22 rada te je koncipirana tako da kroz suprotstavljene likovne izraze dva autora govori o vrlo sličnim, humanističkim temama koje se mogu direktno povezati sa društvenim diskursom današnjice.

Bez obzira da li se radi o Hadžićevim nostalgičnim prikazima prožetim likovima iz popularne kulture ili o Haračićevim fantastičnim portretima koji čovjeka stavljaju u kontekst rasčovječenja, umjetnici aktivno tragaju za ulogom i položajem čovjeka u današnjem društvu.

Predstavljanje sarajevskih umjetnika publici u Beogradu zajednički je projekat renomirane beogradske galerije “Sanjaj” i bosanskohercegovačke ambasade u Srbiji, te kao takav predstavlja znatan iskorak u kulturnoj razmjeni između dvije države.

Otvaranju izložbe prisustvovao je i ambasador BiH u Srbiji Aleksandar Vranješ. Izložba će biti otvorena za javnost mjesec dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!