U petak počinje 3. izdanje specijalnog programa ‘Kultura na ulice 2024!’

Kultura 07. maj 202414:16 0 komentara
NPS

U petak, 10. maja sa početkom u 19:00 sati, na pozorišnom trgu Susan Sontag očekuje nas svečano otvaranje specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“. U sklopu svečanog otvaranja pod nazivom „All that Jazz“ biti će izvedena dva koncerta posvećena jazz muzici, te broadwayski klasik „Blue Monday“.

U 19:00 sati biće održaN koncert kamernog ansambla „Monk“ iz Beograda koji preferira interpretaciju moderne, primenjene, postmoderne i world muzike. „Monk“ će se sarajevskoj publici predstaviti u sastavu: klarinetista Vladimir Stanišić, violinista Vojin Aleksić i pijanista Rastko Pavlović.

Od 20:00 sati publika će moći uživati u izvedbi Combine Quarteta iz Banjaluke koji će nastupiti sa poznatom vokalnom solisticom Marijom Šestić. Combine Quartet čine četvorica entuzijasta i umjetnika: Milan Savić, Stefan Tešanović, Dejan Đorđević i Dejan Trkulja.
Nastupali su sa najvećim Jazz muzičarima ovih prostora i šire, kao što su Bojan Zulfikarpašić, Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Dejan Terzić, Per Mathisen i Dimitrije Vasiljević.

NPS

Broadwayski klasik „Blue Monday“ kompozitora Georgea Gershwina, u režiji Aleksandra Nikolića, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati maestro Bakir Samardžić, biti će izveden u 21:00 sat.

U jazz operi „Blue Monday“ uloge će ostvariti: Ileš Bečei, Melisa Hajrulahović -Tomić, Tomislav Perić, Siniša Markanović, Nedim Bašić, Adis Ismić, Željka Katavić Pilj, Dorijan Marić i članovi baletnog ansambla NPS.

NPS

Koreografkinja je Belma Čečo Bakrač, scenograf Josip Lovrenović, kostimografkinja Senka Ranosavljević, dizajner svjetla Moamer Šaković.

Kultura na ulice! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

NPS

Svečano otvaranje specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ podržan je od strane Carlsberg BH.

Iz Narodnog pozorišta napominju, u slučaju vremenskih neprilika, kompletan program bit će izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u istom terminu.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!