U posljednjoj sedmici januara tri predstave na sceni SARTR-a

Kultura 23. jan 202315:07 0 komentara
N1

U posljednjoj sedmici januara na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će moći pogledati predstave "U posjeti kod gospodina Greena" koja će biti izvedena u utorak 24. januara, "Tramvaj zvani čežnja", 26. januara i "Svu moju ljubav", 28. januara s početkom u 20 sati.

Predstava “U posjeti kod ospodina Greena” autorski projekat Mikija Trifunova, Albana Ukaja i Nejre Babić, nastala je prema tekstu Jeff Barona. Dirljiva i duhovita priča o starcu i mladiću koji se uprkos početnom nerazumijevanju i netrpeljivosti postepeno zbližavaju i nalaze jedan u drugome utjehu. Govoreći o samoći, predrasudama i potrebi za pripadanjem, ova predstava nas vraća temelju svakog odnosa – komunikaciji. Onoj iskrenoj, ponekad i surovoj, ali gotovo uvijek ljekovitoj. U predstavi igraju Miki Trifunov i Alban Ukaj.

N1

Originalna drama “Tramvaj zvani čežnja” napisana 1947. godine, možda je i najpoznatije djelo čuvenog američkog dramatičara Tennessee Williamsa. Postavka ovog kultnog djela, nastala je kao diplomski rad Dine Mušanović na predmetu Gluma na Akademiji Scenskih Umjetnosti. U predstavi igraju: Dina Mušanović, Alban Ukaj, Igor Skvarica i Matea Mavrak.

N1

U ovoj predstavi se sukobljavaju moć i nemoć, istina i laž, moral i dekadencija, nježnosti i surovost.

“Svu moju ljubav” je predstava u režiji Zijaha Sokolovića, nastala prema tekstu Lauerant Mauvignieraa u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje i oživljavanje sjećanja.

Pisac Mauviniger na vrlo zanimljiv način uspjeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to istraživanje potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni, a pozorište im itekako može omogućiti tu prisutnost. U predstavi igraju: Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Džana Džanić.

Ulaznice je moguće rezervirati putem brojeva telefona 033 664 070 , 061 850 745 ili putem email-a [email protected].

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!