U prepunom Metalcu prikazan film “Nakon ljeta”, Danis Tanović poručio: “Ako postoji ijedan festival koji smatram svojim, to je SFF”

Kultura 16. aug 202422:48 0 komentara
F.Z./N1

Večerašnjom svjetskom premijerom filma "Nakon ljeta" kojeg je režirao Danis Tanović, otvoren je 30. Sarajevo Film Festival. Njegova projekcija je, osim u Narodnom pozorištu Sarajevo, održana i u velikom ljetnom kinu Metalac koje je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta.

Fotoreporter N1 je u ljetnom kinu Metalac objektivom zabilježio izuzetno veliku posjećenost. Naime, riječ je o svjetskoj premijeri filma “Nakon ljeta” bh. reditelja Danisa Tanovića. Ekipa ovog filma prošetala je večeras crvenim tepihom, a osim Tanovića, scenarij potpisuju Anja Matković i Nikola Kuprešanin.

“Nakon ljeta” komična je drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva.

Mlada Zagrepčanka, vanbračna kćerka bogatog otočanina, dolazi na otok gdje započinje aferu s oženjenim britanskim piscem u krizi srednjih godina. Njihova morska avantura postaje zabranjena ljubav, potraga za identitetom, isprepletena s porodičnim vrijednostima, tragikomičnom obnovom kuće i stadom krava koje su konzumirale opojne tvari.

Ekipa filma “Nakon ljeta” prošetala je i crvenim tepihom gdje su ih brojni posjetitelji ispratili gromoglasnim aplauzom.

Glumci i brojne zvanice prošetali crvenim tepihom pred početak SFF-a (FOTO)

Goran Navojec, hrvatski glumac koji je ostvario ulogu u ovom filmu s crvenog tepiha je za medije govorio nešto više o ovom ostvarenju.

“Mislim da će se svidjeti i slovenačkoj publici. Film je odličan, govori o ljubavi, politici, kriminalu, drogi i svemu što mlade zanima. I vrlo je poučan”, poručio je Navojec referirajući se na koprodukciju Hrvatske sa Slovenijom, BiH, Srbijom i Rumunijom.

O filmu je koju riječ progovorio i Danis Tanović koji je sa direktorom SFF-a Jovanom Marjanovićem stajao na pozornici Metalca.

“Sretan nam rođendan. Svima nama. Zaista, ako postoji ijedan festival na svijetu koji smatram svojim to je onda ovaj. Nadam se da ćete uživati u ovom filmu bar onoliko koliko smo mi uživali praveći ga. Ako se to desi, uživat ćete jako”, rekao je Tanović nasmijavši publiku koja ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Uloge u filmu ostvarili su Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković i brojni drugi.

Premijerom ovog filma počele su projekcije Sarajevo Film Festivala i u Mostaru – u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar i u Tuzli – u Bingo Ljetnom kinu Tuzla.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!