U Sarajevu održan koncert posvećen legendarnom Kemalu Montenu (FOTO/VIDEO)

Kultura 28. dec 202321:30 0 komentara
F.Z./N1

Tradicionalni novogodišnji koncert "Sarajevo Big Band i prijatelji" ove godine je posvećen stvaralaštvu legendarnog Kemala Montena, a održan je u sarajevskom BKC-u.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

“Sarajevo Big Band”, koji broji 25 članova, na ovaj način je podsjetio na veliki stvaralački opus Kemala Montena, a njegove neprolazne pjesme, pod dirigentskom palicom Ranka Rihtmana, interpretirali su poznati bosanskohercegovački umjetnici: Damir Imamović, Renata Kurtalić, Jasna Gospić – Sparavalo, Nermin Puškar, Dino Šaran, Zlatan Fazlić – Fazla…

“Drago mi je da se koncert održava jedne noći u decembru, kad je bila hladna zima. Sarajevo je vječno, kao i naš Kemal Monteno. Živi u njegovim ulicama, kafanama, krošnjama drveća, šumu Miljacke, mirisu povjetarca s Trebevića baš kao Vijećnica, naš Kemal Monteno”, kazala je uoči koncerta Jasna Gospić.

Na koncertu je bilo mnogo poznatih lica iz svijeta muzike, kulture, umjetnosti, ali i dosta kolega i prijatelja Kemala Montena.

Devet godina je prošlo otkad nas je napustio Kemal Monteno, a njegov odlazak značio je veliki gubitak za Sarajevo, ali i za cijeli region.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!