U Sarajevu počelo snimanje debitantskog filma Harija Šečića “Udovac”: Izudin Bajrović u glavnoj ulozi (FOTO)

Kultura 18. jun 202421:11 0 komentara
N1

U Sarajevu je započelo snimanje debitantskog igranog filma „Udovac“ redatelja i scenariste Harija Šečića.

„Udovac“ je priča o starijem muškarcu kojem iznenada umire supruga, te se navikava na novonastalu situaciju, preispitujući pri tome svoj odnos u dugogodišnjem braku i prema supruzi.

N1

Film je svojevrsna studija ličnosti, muškarca odraslog u patrijarhalnom društvu, njegovog odnosa prema ženi, ali i prema životu. Kroz ličnu priču jednog čovjeka, film u niskobudžetnoj, minimalističkoj formi, govori o društvu i odnosima unutar njega, naročito onih u porodici. U situaciji u kojoj se nalazi, glavni lik po prvi put u svom životu preispituje sebe, svoj odnos prema drugima i prema životu.

N1

Film nastaje u produkciji Udruženja za umjetnost, kulturu i sport Spektar. Autorski tim čine direktor fotografije Amel Đikoli, kostimografkinja Lejla Ramić, scenografkinja Vanja Nogo, šminkerka je Lamija Hadžihasanović Homarac, a snimatelj tona Adis Baždarević.

N1

U glavnoj ulozi je Izudin Bajrović, a pored uloge će ostvariti Faketa Salihbegović-Avdagić, Lana Stanišić, Nermin Omić, Edin Avdagić, Dino Bajrović, Emir Fejzić, Vanesa Glođo, Minka Muftić, Gordana Boban, Mediha Musliović, Alija Aljović i drugi.

N1

Producenti filma su Hari Šečić i Kerim Mašović, a film je podržan od strane Fondacije za kinematografiju i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!