U Sarajevu preminuo mladi glumac Toni Kovačević: “Bio si student i klasić o kakvom se može samo sanjati”

Kultura 04. jun 202407:05 1 komentar
Facebook

Glumac Toni Kovačević preminuo je u Sarajevu u svojoj 30. godini u subotu 1. juna nakon dvogodišnje borbe sa zloćudnim tumorom. Od ovog mladog Sarajlije su se emotivnom porukom oprostili iz Akademije dramskih umjetnosti Tuzla, kao i brojne kolege glumci.

Iz Akademije dramskih umjetnosti Tuzla su naveli da su duboko potreseni preranim odlaskom njihovog dragog Tonija Kovačevića.

“Akademija dramskih umjetnosti je izgubila dragog studenta, kolegu, prijatelja. Čuvat ćemo te u stalnom sjećanju, onakvog kakav si uvijek bio, nasmijan, radostan, spreman za nove izazove, jednom riječju sjajan. Bio si student i klasić o kakvom se može samo sanjati. Dragi Toni ostat ćeš vječno u našim mislima i u našim srcima. Neka ti je laka zemlja Bosanska”, poručili su u objavi koju potpisuju osoblje i studenti Akademije dramskih umjetnosti Tuzla.

Od Tonija se oprostila i JU Srednja škola primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

“S velikom tugom i bolom u srcu upućujemo posljednji pozdrav našem bivšem učeniku Toniju Kovačeviću. Ponosni što smo te poznavali, te beskrajno tužni što smo te izgubili. Izražavamo iskreno saučešće porodici i prijateljima”, naveli su učenici i kolektiv JU Srednja škola primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

Sahrana mladom Toniju Kovačeviću će se obaviti 5. juna 2024. godine u 13:45 sati na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare