U Sarajevu u petak otvorenje izložbe Adnana Jasike “Bića iz dubine”

Kultura 23. aug 202311:43 0 komentara

U petak, 25.8.2023. u 20 sati u galeriji Boris Smoje u Sarajevu, će biti otvorena izložba fotografija akademskog umjetnika Adnana Jasike pod nazivom "Bića iz dubine"

Autor će se predstaviti serijom fotografija koje čine “portreti” koje svjetlo i sjena stvaraju na kamenju koje autor već duži niz godina pronalazi i skuplja u moru i na morskim plažama.

Adnan Jasika je rođen 1978. godine u Sarajevu. Magistrirao je na Odsjeku kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Jedan je od osnivača NVO “Vizionarsko društvo”, alternativnog umjetničkog pokreta “Barake” i art portala Bosniart. Član je Udruženja likovnih umjetnika BiH. Radio kao profesor likovne kulture, kao demonstrator na Odsjeku kiparstvo ALU u Sarajevu te pet godina kao restaurator dekorativne plastike na sarajevskoj Vijećnici. Profesionalno se bavi restauracijom, kiparstvom i slikarstvom. Dobitnik je nagrade Vive le Talent za najbolji plakat Sarajeva te nagrade Collegium artisticum za najbolji video. Živi i radi u Sarajevu.

I

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!