Uzeti recept, “staviti” ga u žanr i dobiti gotovo jelo

Kultura 01. apr 202419:17 0 komentara

U kinu Meeting Point održana je projekcija omnibus filma "Kuhanje u žanru" studenata druge godine Akademije scenskih umjetnosti. Studenti Odsjeka za produkciju i menadžment na ovaj način predstavili su publici svoje projekte na kojima su vrijedno radili mjesecima.

Uzeti recept, “staviti” ga u žanr i na osnovu toga dobiti gotovo jelo. Na ovaj način studenti su predstavili publici svoje projekte na kojima su vrijedno radili mjesecima.

“Ova vježba kuhanje u žanru zapravo je zadatak iz predmeta Produkcija projekat III, i mi smo imali zadatak da recept nekog jela pretvorimao i stavimo u žanr i ta iz tog žanra nastane gotovo jelo”, priča studentica Adna Prolaz.

Ovo je ujedno bio i ispitni rok koji su studenti uspješno položili,a posjetitelji su imali priliku vidjeti različite pristupe ovoj temi kroz brojne žanrove.

“Sve kreće od ideje. Ja sam izabrao da radim horor jer mi je bilo interesantno, ne radi se tako često horora u BiH. Tako da sam htio na neki način da probijem malo i led i da se okušam u suštini“, ističe student Said Smajlović.

Velika odgovornost dio je ovog ispitnog roka.

“To je neki uobičajeni proces na akademiji. Imate proces razvoja, utvrđivanja ideje, za producente skupljanje ekipe, pronalaska reditelja, snimatelja glumaca itd.”, kaže profesorica Amra Bakšić Čamo.

Studenti su pregledali filmove sa svojom publikom, a ovaj ispit im je pokazao kako će njihov posao izgledati u budućnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!