Uživajte u pjesmama Boba Dylana, Pink Floyda, Davidea Bowiea i U2 na spektakularnom koncertu „Songs of Liberation“

Kultura 19. sep 202409:22 0 komentara
NPS

U okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice 2024!”, a u saradnji sa 6. izdanjem Sarajevo Festa u nedjelju, 22. septembra sa početkom u 20:30 sati na sceni Narodnog pozorišta, sarajevska publika moći će uživati u spektakularnom koncertu pod nazivom „Songs of Liberation“.

Sjajna muzička ekipa koju čine Marija Šestić, Narcis Zečić, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Amar Češljar i Adis Sirbubalo izvest će neke od najvećih hitova koje imaju kritički stav prema društvu, te govore o borbi za slobodu i jednakosti ljudskih prava.

Na programu će se naći pjesme izvođača i grupa poput Boba Dylana („Changing of the Guards“), Pink Floyda („A Great Day For Freedom“), Davidea Bowiea („Heroes“), Gila Scotta Herona („Winter In America”), Rufusa Wainwrighta („Going To A Town“) i U2 (Miss Sarajevo“).

Ovo će ujedno biti koncert kojim će se zatvoriti ovogodišnji specijalni program NPS „Kultura na ulice 2024!“ i 6. Sarajevo Fest, te ovom prilikom pozivamo publiku da dođu u Narodno pozorište na još jedan jedinstven umjetnički doživljaj.

Podsjećamo, šesto izdanje Sarajevo Festa, koji se ove godine održava pod temom “Sekularna!”, okuplja najbolje predstave u regionu, eminentne govornike i umjetnike iz cijelog svijeta.

Besplatne ulaznice moguće je preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo u četvrtak, petak i subotu u terminima od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30, te u nedjelju na dan izvođenja koncerta od 19:00 do 20:30 sati.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!