Za kraj SFF-a: “Adriatique @ Eternal Flame” 23. augusta u Titovoj ulici

Kultura 21. aug 202412:54 0 komentara
Garden of Dreams

Spektakularan događaj "Adriatique @ Eternal Flame" očekuje sve posjetioce 23. augusta ispred Vječne vatre u Sarajevu.

Ove godine, Garden of Dreams donosi još jedan ples na čuvenom balkonu Vječne vatre i na glavnoj Titovoj ulici, u samom srcu Sarajeva, najavili su organizatori.

“Prošle godine, Titova ulica je oživjela uz nezaboravan nastup Artbata, a ove godine, svjetski poznati DJ duo Adriatique dolazi da raspleše više od 30 hiljada ljudi. Ovo mjesto već ima bogatu muzičku prošlost—prethodno su na ovoj lokaciji nastupali Plavi Orkestar i čuveni Solomun u organizaciji Klabika kolektiva, koji se na balkon Vječne vatre popeo čak dva puta, ostavljajući neizbrisiv trag na sarajevskoj muzičkoj sceni”, saopćeno je.

Danas je održana press konferencija povodom najave događaja Adriatique @ Eternal Flame by Garden of Dreams. Na konferenciji su se obratili Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, dr. sci. Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, i Renad Čelik, direktor Garden of Dreams festivala.

Ministar Magoda istakao je važnost ovog događaja za promociju Sarajeva kao kulturnog centra regije, naglašavajući: “Sarajevo je postalo centar kulturno-zabavnog sadržaja u regionu i to stalno pokazujemo. Mi smo prepoznali da moramo dati vjetar u leđa našoj omladini koja prezentira Sarajevo kao grad muzike i grad filma. Budimo ponosni što smo Bosanci i Hercegovci i što promoviramo našu državu na ovaj način.”

Garden of Dreams

Direktor Turističke zajednice, Haris Fazlagić, najavio je spektakl s očekivanih 50 hiljada posjetilaca: “Očekuje nas veliki spektakl sa mnogo vizuelnih efekata. Ovaj događaj će biti snimljen i naknadno emitovan na You Tube kanalima organizatora i partnera, tako da očekujemo i desetine miliona pregleda u cijelom svijetu koji će dodatno unaprijediti sliku Sarajeva kao turističke destinacije.”

Renad Čelik, direktor Garden of Dreams Festivala, izrazio je zahvalnost svim partnerima i najavio nezaboravno iskustvo za sve prisutne, potvrđujući da ovaj događaj već tradicionalno obilježava posljednju noć Sarajevo Film Festivala.

Na ovom spektaklu, pored svjetski poznatog DJ dua Adriatique, nastupit će i legende regionalne elektronske scene After Affair, Fedja Knajdl i po prvi put u Sarajevu, mlada Dj-ane Sage koja dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Najveći ples na otvorenom počinje u 18h u petak, 23. augusta, i traje do dva sata u subotu. 24. augusta. Pripreme i postavka počinju već danas, a organizatori mole građane za razumijevanje i strpljenje, budući da će jedna traka Titove ulice danas i sutra periodično biti zatvorena kako bi se omogućio istovar opreme.

Također, organizatori naglašavaju da će u petak, 23. augusta, od 15h saobraćaj u Titovoj ulici biti obustavljen kako bi se provele sve sigurnosne provjere pred početak spektakla.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!