Ko su najveći zavisnici od TV programa?

Lifestyle 10. apr 201813:43 > 14:14
Izvor: Shutterstock

Prosječna osoba dnevno provede oko tri sata pred TV ekranom, podaci su kompanije Eurodata TV Worldwide. Najveći "zavisnici" od TV programa su Amerikanci i Kanađani, koji pred svojim ekranima dnevno prosječno provedu četiri sata i tri minuta, objavila je kompanija koja je podatke prikupila iz 95 zemalja svijeta.

Evropljani su, prema podacima iz 2017. na drugom mjestu s tri sata i 49 minuta dnevno, ispred Rusije i Brazila.

“Ljudi još uvijek, uprkos brojnim internet sadržajima, pred TV ekranima provode puno vremena”, kaže predsednik globalnog TV i digitalnog tržišta MIPTV iz Kana Frederij Volpr.

“Primjetili smo lagani pad gledanosti TV programa u Sjevernoj Americi i u Aziji, ali u Južnoj Americi i Evropi sjedenje pred TV ekranima na istorijski je visokom nivou”, kazao je Volpr.

Dodao je da stanovnici azijskih zemalja pred televizorima provode manje vremena u odnosu na ostala velika TV tržišta – dva sata i 25 minuta. U Kini je taj broj dva sata i 12 minuta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Oznake