Izvještaj na temu istraživanja hrane i njenog skladištenja koje je provelo sveučilište u Nebraski pokazao je da će kruh, gdje god ga držali, ukoliko je na sobnoj temperaturi, propasti za najduže tjedan dana, a često i kraće.
Na sve to, kako spore plijesni koje zrakom putuju do kruha, imaju dugačke korijene, često im treba više dana da se pokažu u plavo-zelenoj nijansi po kojoj ih prepoznajemo.
Zato je, preporuka znanstvenika, da kruh čuvate u zamrzivaču ili frižideru.
U ovim situacijama šanse da se plijesan pojavi na kruhu su minimalne, a štruca tako može da traje i tri mjeseca. Kad je otopite, djelovat će svježe kao da je upravo kupljena. Ako kruh jedete i koristite, samo ga držite u fružideru u vrećici za zamrzivač.
A ako ga nećete jesti sljedećih dana, narežite ga na kriške, stavite u vrećice, izbacite zrak i zamrznite, prenosi B92.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.