Parižani koji žude za vrhunskom restoranskom ponudom u trenutku kad je epidemija koronavirusa zatvorila restorane imaju alternativu - glavni kuhari dolaze da pripreme obrok u njihov dom.
Fatiha El-Kadui prima narudžbine od privatnih osoba, donosi sastojke u njihov dom i tamo priprema jela restoranskog kvaliteta.
Prije epidemije imala je mnogo posla, a sada odbija i do 30 posto zahtjeva mjesečno.
„Potražnja je vrlo, vrlo velika“, kaže ona. „Ona postoji jer su ti ljudi imali običaj da idu u restorane jednom, dva ili tri puta nedjeljno“, objašnjava.
Prošlog je petka bila u domu Valerije Lakrua (35) gdje je pripremila obrok za nju i njenu majku – predjelo od guščje jetre, zatim je uslijedila marinirana deverika, jela od školjki i škampi.
El-Kadui kaže da poštuje epidemiološka pravila i ne uslužuje društva veća od šest osoba, kao i da ne radi poslije 19 sati.
Njena usluga nije jeftina – ručak za dvije osobe košta 340 eura.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!