Kvrguša - bosanska pita sa piletinom
Preukusno jelo koje može biti divan ručak ili veoma bogata večera.
Oglas
Sastojci:
- 1 kg pilećeg mesa (batak, karabatak, pileća prsa)
- 1 kašika soli
Oglas
- 10 kašika ulja
- 6 jaja
- 250 g oštrog brašna
- 500 ml mlijeka
Oglas
- kajmak i mlijeko za preliv
Stavite tepsiju da se grije u rerni sa uljem. Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i posoliti. Pripremljeno meso pecite na 3 kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
Razmućena jaja pomješajte s brašnom, soli, mlijekom.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite pečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
Oglas
Pecite u rerni zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite, poslužite uz salatu. Kvrgušu možete preliti mileramom ili kajmakom.
Prijatno!
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas