Gulaš na irski način

Cooking 24. feb 202007:34 > 07:37
Shutterstock

Isprobajte kako Irci prave ovo mnogima omiljeno jelo.

Sastojci:

– 2 kašike ulja

– 1 kg junećeg mesa isječenog na kockice

– 2 luka

– 3 stabljike celera

– 4 velike šargarepe

– 1 l goveđe supe (kockica)

– 900 g krompira

– 25 g neslanog putera

– morska so

– svježe mljeveni biber

Priprema:

Zagrijte rernu na 200°C. U tiganj stavite jednu kašiku ulja i brašno, pa dodajte meso i pržite na jakoj vatri. Izvadite govedinu iz tiganja i ostavite je na tanjiru. Ne čistite posudu, jer će vam trebati da pržite povrće. Dok se govedina prži, ogulite i nasjeckajte luk, šargarepu i celer.

Zagrijte preostalo ulje u istoj posudi i pržite luk, celer i šargarepu 4-5 minuta, ili dok luk ne omekša. Pomiješajte meso sa povrćem, a zatim sklonite sa vatre.

Sipajte u neku dublju posudu i prelijte supom pa stavite u rernu. Izrežite krompir na kriške i rasporedite po vrhu. Preko stavite listiće putera i prekrijte folijom. Pecite sat vremena, zatim sklonite foliju i pecite još 15 minuta dok krompir ne postane hrskav i ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad