Brazilska torta

Cooking 25. feb 202014:21 > 14:24
Freeimages/ Scott Snyder

Ukoliko volite rum, ovo je idealna poslastica za vas. Uz to, lako se i priprema.

Sastojci:

– 300 gr brašna

– 180 gr šećera u prahu

–  tri jajeta

– 100 gr margarina

– 1 dl jake crne kafe ili puna supena kašika instant kafe

– prašak za pecivo

– 400 gr čokolade

– 80 gr putera

– 1 dl ruma

Priprema:

Pjenasto umutiti puter sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje, kafu, postepeno brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro izmješajte. Usuti masu u kalup za tortu, posut brašnom. Pecite 35-40 minuta na 180 stepeni.

Koru ostavite da se ohladi u kalupu.

U šerpici, dok se tijesto peče, otopite na pari čokoladu sa 1-2 kašike vode. Poluohlađenoj čokoladi dodati puter i rum, sve zajedno pjenasto umutiti.

Ohlađenu koru presijecite na pola, obje polovine namažite kremom, postavite ih jednu na drugu.

Namažite tortu i odozgo i sa strane i ostavite je nekoliko sati u frižideru.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad