Ukoliko volite rum, ovo je idealna poslastica za vas. Uz to, lako se i priprema.
Sastojci:
– 300 gr brašna
– 180 gr šećera u prahu
– tri jajeta
– 100 gr margarina
– 1 dl jake crne kafe ili puna supena kašika instant kafe
– prašak za pecivo
– 400 gr čokolade
– 80 gr putera
– 1 dl ruma
Priprema:
Pjenasto umutiti puter sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje, kafu, postepeno brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro izmješajte. Usuti masu u kalup za tortu, posut brašnom. Pecite 35-40 minuta na 180 stepeni.
Koru ostavite da se ohladi u kalupu.
U šerpici, dok se tijesto peče, otopite na pari čokoladu sa 1-2 kašike vode. Poluohlađenoj čokoladi dodati puter i rum, sve zajedno pjenasto umutiti.
Ohlađenu koru presijecite na pola, obje polovine namažite kremom, postavite ih jednu na drugu.
Namažite tortu i odozgo i sa strane i ostavite je nekoliko sati u frižideru.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad