Isprobajte malo drugačije lazanje.
Sastojci:
– 200 g lazanja
Umak od mlijeka:
– 400 ml kisele pavlake
– 1 kašika vegete
– 300 ml mlijeka
– 2 jaja
– 2 kašike gustina
– 300 g fileta tunjevine iz konzerve
Za umak od sira:
– 200 g svježeg sira
– 150 g sira edamera
– 1 jaje
– 3 kašike kisele pavlake
Priprema:
Mlijeko i pavlaku pomiješati i dodati suhi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mlijeka. Svjež sir pomiješati sa rendanim edamerom, dodati jaje, kiselu pavlaku, peršun, so i biber.
Pleh veličine 30×20 cm premazati uljem, rasporediti dio lazanja, preliti sa malo umaka od mlijeka, pa zatim trećinu umaka od sira. Po siru rasporediti trećinu tunjevine, po tuni rasporediti dio lazanja, zatim dio umak od mlijeka, pa preko dio umaka od sira i nastavite da slažete dok se ne potroši sva količina.
Na kraju završiti sa slojem lazanja, preliti preostalom količinom umaka, posuti sa rendanim sirom i peći u zagrijanoj rerni oko 30 minuta na 200°C.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad