Pita sa pirinčem i prazilukom

Cooking 05. mar 202003:54 > 04:10
Shutterstock

Brza i jednostavna posna pita sa pirinčem i prazilukom.

Sastojci:

– 750 g kora za gibanicu

– 5 strukova praziluka

– šolja pirinča

– šoljica ulja šolja

– kisele vode

– suvi biljni začin

– biber, so

Priprema:

Očistite i operite praziluk i isjecite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin.

Pirinač skuvajte, ocijedite, a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promiješajte.

Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po cijeloj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite.

Posljednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kiselom vodom. Staviti pitu u zagrijanu rernu i pecite na umjerenoj temperaturi oko 35 minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad