Musaka od špinata i krompira

Cooking 05. mar 202004:10 > 04:26
Shutterstock

Jedna malo drugačija musaka kojoj ćete se uvijek vraćati.

Sastojci:

– 150-200 g mesnate dimljene slanine

– 1 kg krompira

– 1 kg špinata

– 3 čena bijelog luka

– 2 jaja

– 100 ml kisele pavlake

– so, biber

– muskatni orah

– maslinovo ulje

– bijeli luk u prahu    

Priprema:  

Skuhajte krompir u ljusci, oljuštite ga i narežite na kriške. Slaninu sijecite na kockice i propržite na malo ulja.

Špinat kratko kuhajte, a onda dobro ocijedite. Dodajte mu bijeli luk narezan na tanke listiće, pobiberite, posolite, nalijte maslinovim uljem i promiješajte.

Na dno posude nalijte malo ulja, pa složite red krompira, preko njega polovinu špinata i odozgo slaninu.

Ponovite sve još jedan red i završite krompirom. Umutite jaja, dodajte kiselo mlijeko, mlijeko, so, biber i muskatni orah, pa prelijte preko krompira i zapecite na 200 stepeni, oko 10 minuta, da porumeni.  

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad