Jedna malo drugačija musaka kojoj ćete se uvijek vraćati.
Sastojci:
– 150-200 g mesnate dimljene slanine
– 1 kg krompira
– 1 kg špinata
– 3 čena bijelog luka
– 2 jaja
– 100 ml kisele pavlake
– so, biber
– muskatni orah
– maslinovo ulje
– bijeli luk u prahu
Priprema:
Skuhajte krompir u ljusci, oljuštite ga i narežite na kriške. Slaninu sijecite na kockice i propržite na malo ulja.
Špinat kratko kuhajte, a onda dobro ocijedite. Dodajte mu bijeli luk narezan na tanke listiće, pobiberite, posolite, nalijte maslinovim uljem i promiješajte.
Na dno posude nalijte malo ulja, pa složite red krompira, preko njega polovinu špinata i odozgo slaninu.
Ponovite sve još jedan red i završite krompirom. Umutite jaja, dodajte kiselo mlijeko, mlijeko, so, biber i muskatni orah, pa prelijte preko krompira i zapecite na 200 stepeni, oko 10 minuta, da porumeni.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad