Pržena jaja sa ukusom pizze za početak dana.
Sastojci:
– 2 jaja
– 40 gr feta sira
– 1 mali paradajz
– so i biber
– sušeni začin
– bosiljak i origano
Priprema:
Pripremite prvo paradajz – oljuštite ga i sitno iseckajte ili usitnite u blenderu. Dodajte na vrh noža šećera i malo sušenog začina.
Ugrijte u šerpici ili mikrotalasnoj rerni, slobodno ostavite što duže da malo čak i uvri. Možete koristiti i paradajz iz konzerve, kao i zamrznuti paradajz, važno je samo da bude što gušći.
Pripremite i feta sir – isjecite ga na što sitnije kockice i držite ga na sobnoj temperaturi ili na toplijem mjestu.
Umutite dobro jaja, ugrijte tiganj i dodajte malo ulja, pa polako sipajte jaja i pržite. Kako se ivice odvajaju, povlačite ih drvenom varjačom na jedan kraj, a tiganj nagnite tako da se sirova jaja slivaju na prazan kraj suda i nastavljaju da prže.
Sklonite tiganj s vatre i po omletu rasporedite ravnomjerno kockice feta sira, paradajz i začine. Vratite tiganj na ringlu i polako zagrevajte omlet da se sir otopi.
Postavite varjaču na jedan kraj omleta, pa ga brzim pokretom tiganja preklopite na pola, kao palačinku. Pospite omlet začinskim travama i odmah servirajte.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad