Italijanski omlet sa feta sirom

Cooking 07. mar 202002:56 > 03:10
Shutterstock

Pržena jaja sa ukusom pizze za početak dana.

Sastojci:

– 2 jaja

– 40 gr feta sira

– 1 mali paradajz

– so i biber

– sušeni začin

– bosiljak i origano

Priprema:

Pripremite prvo paradajz – oljuštite ga i sitno iseckajte ili usitnite u blenderu. Dodajte na vrh noža šećera i malo sušenog začina.

Ugrijte u šerpici ili mikrotalasnoj rerni, slobodno ostavite što duže da malo čak i uvri. Možete koristiti i paradajz iz konzerve, kao i zamrznuti paradajz, važno je samo da bude što gušći. 

Pripremite i feta sir – isjecite ga na što sitnije kockice i držite ga na sobnoj temperaturi ili na toplijem mjestu.

Umutite dobro jaja, ugrijte tiganj i dodajte malo ulja, pa polako sipajte jaja i pržite. Kako se ivice odvajaju, povlačite ih drvenom varjačom na jedan kraj, a tiganj nagnite tako da se sirova jaja slivaju na prazan kraj suda i nastavljaju da prže.

Sklonite tiganj s vatre i po omletu rasporedite ravnomjerno kockice feta sira, paradajz i začine. Vratite tiganj na ringlu i polako zagrevajte omlet da se sir otopi.

Postavite varjaču na jedan kraj omleta, pa ga brzim pokretom tiganja preklopite na pola, kao palačinku. Pospite omlet začinskim travama i odmah servirajte.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad