Domaći išleri

Cooking 07. mar 202013:40 > 13:52
Shutterstock

Ideja za desert koji nije mnogo komplikovan.

Sastojci za tijesto:

– 140 g maslaca

– 200 g mekog brašna

– 70 g šećera u prahu

– 1 žumance

– 3 kašike kakaoa

Sastojci za krem:

 – 3 jaja

– 150 g šećera

– 100 g maslaca

– 1 vanilin šećer

Priprema:

Zamijesiti tijesto od sljedećih sastojaka: brašno, maslac, šećer, žumance i kakao. Rastanjite tijesto i kalupom vadite male krugove. Stavite ih na pobrašnjen pleh i pecite oko 15 minuta na 220°C.

Za kremu umutite jaja, šećer i vanilin šećer i stavite da se kuha na pari. Miješajte sve vrijeme dok se krema ne zgusne.

Kada bude gotov, ohladite ga i pomiješajte sa umućenim maslacem. Pečene kolutiće ohladite, premažite kremom i spajajte dva po dva.

Složite ih na rešetkastu podlogu i prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po želji.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad