Oglas

Gibanica sa ajvarom i šampinjonima

author
Gurmanija
25. mar. 2020. 01:36
>
01:48
Kremasta pita s pečurkama
Shuttestock | Shuttestock

Sočna gibanica sa ajvarom i šampinjonima, ukusan doručak za cijelu porodicu.

Oglas

Sastojci: 

- 500 g tankih kora za pitu

- 2 glavice crnog luka

- 400 g šampinjona

- 4 kašike ajvara

- 2 dl kisele vode

- 1 dl ulja  

- so,biber  

Priprema:

Crni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listiće. Propržiti luk i pečurke u sopstvenom soku sve dok suvišna tečnost ne ispari.

Pred kraj dinstanja dodati ajvar, začine po ukusu i kratko propržiti.

Okruglu tepsiju nauljiti, pa prvo staviti dvije kore. Nanijeti malo fila i prekriti korom, pa premazati mešavinom ulja i kisele vode.

Postupak filovanja-kora-fil-kora-premaz od ulja i kisele vode dok se ne potroši sav materijal. Završiti korom, premazati je mješavinom ulja i kisele vode, a krajeve ušuškati.

Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama