Sočna gibanica sa ajvarom i šampinjonima, ukusan doručak za cijelu porodicu.
Sastojci:
– 500 g tankih kora za pitu
– 2 glavice crnog luka
– 400 g šampinjona
– 4 kašike ajvara
– 2 dl kisele vode
– 1 dl ulja
– so,biber
Priprema:
Crni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listiće. Propržiti luk i pečurke u sopstvenom soku sve dok suvišna tečnost ne ispari.
Pred kraj dinstanja dodati ajvar, začine po ukusu i kratko propržiti.
Okruglu tepsiju nauljiti, pa prvo staviti dvije kore. Nanijeti malo fila i prekriti korom, pa premazati mešavinom ulja i kisele vode.
Postupak filovanja-kora-fil-kora-premaz od ulja i kisele vode dok se ne potroši sav materijal. Završiti korom, premazati je mješavinom ulja i kisele vode, a krajeve ušuškati.
Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad