Hljeb sa ruzmarinom

Cooking 20. apr 202022:35 > 22:56
Shutterstock

Zdrav hljeb sa začinima i sjemenkama

Sastojci:

– 200 g heljdinog brašna

– 200 g integralnog pšeničnog brašna

– 100 g raževog brašna

– 1 prašak za pecivo

– malo sode bikarbone

– 4 kašike maslinovog ulja

– pola kašike kima

– 1 kašika sjemena lana

– malo ruzmarina

– 1/2 l vode

Priprema:

Sve sastojke pomiješati, prvo praškaste, pa onda tečne. Dobro umijesiti tijesto. Ostaviti da naraste.

Smjesu prebaciti u podmazan pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni 30 minuta, a onda smanjiti na 200 stepeni i peći jos 30 minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad