Meksički hljeb, za sve koji vole ljuto.
Sastojci:
– 2 jaja
– 400 ml jogurta
– 60 g maslaca
– 120 g kukuruznog brašna
– 280 g pšeničnog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 kašičice soli
– 2 ljute papričice
– 150 g luka
– 200 g kukuruza šećerca
– 100 g rendanog parmezana
Priprema:
U većoj posudi umutite jaja, pa umiješajte jogurt i rastopljeni maslac. Zatim dodajte brašna, prašak za pecivo i so.
Ljutim papričicama odstranite sjemenke i sitno ih nasijecite. Luk prodinstajte na malo masnoće. Dodajte mješavini zajedno sa kukuruzom i parmezanom.
Sve sastojke dobro izmiješajte kako biste dobili glatko testo.
Tijesto razvaljajte i stavite u pouljenu tepsiju (veličine 30×18 cm). Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepenu oko 45 minuta.
Nakon pečenja ostavite hljeb u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad