Hljeb sa ljutim papričicama

Cooking 14. jul 202008:30 > 08:31
Shutterstock

Meksički hljeb, za sve koji vole ljuto.

Sastojci:

– 2 jaja

– 400 ml jogurta

– 60 g maslaca

– 120 g kukuruznog brašna

– 280 g pšeničnog brašna

– 1 prašak za pecivo

– 2 kašičice soli

– 2 ljute papričice

– 150 g luka

– 200 g kukuruza šećerca 

– 100 g rendanog parmezana  

Priprema:

U većoj posudi umutite jaja, pa umiješajte jogurt i rastopljeni maslac. Zatim dodajte brašna, prašak za pecivo i so.

Ljutim papričicama odstranite sjemenke i sitno ih nasijecite. Luk prodinstajte na malo masnoće. Dodajte mješavini zajedno sa kukuruzom i parmezanom.

Sve sastojke dobro izmiješajte kako biste dobili glatko testo.

Tijesto razvaljajte i stavite u pouljenu tepsiju (veličine 30×18 cm). Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepenu oko 45 minuta.

Nakon pečenja ostavite hljeb u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad