Maslac od kikirikija možete da napravite na jednostavan način, a potrebna su samo tri sastojka.
Sastojci:
– 400 g blanširanog kikirikija
– 2 kašike soli
– 2-3 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo)
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Kikiriki poredajte na papir za pečenje kojim ste obložili lim i pecite oko 10 minuta ili dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade do kraja.
Stavite kikiriki u sjeckalicu na tri do četiri minuta, odnosno sve dok ne dobijete glatku smjesu, a onda dodajte ulje i još malo miješajte dok se sve ne poveže.
Ovako napravljeni maslac može da stoji u frižideru, u staklenoj ili plastičnoj posudi i do dve nedjelje.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad