Tjestenina sa povrćem, tunjevinom i neizostavnim parmezanom.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– 1 brokula
– 160 g tunjevine iz konzerve
– 2 čehnja bijelog luka
– 50 g rendanog parmezan
– 3 kašike maslinovog ulja
– 2 kašike soka od limuna
– sol, biber
Priprema:
Brokulu operite, razdvojite na cvijetove i kuhajte na pari oko osam minuta.
Tunjevinu ocijedite, a bijeli luk isjecite na listiće.
U veći lonac stavite vodu, pa kada provri dodajte kašičicu soli i ubacite tjesteninu.
Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i bijeli luk, nakon par minuta dodajte kuhanu brokulu, malo posolite i pobiberite, pa zalijte limunovim sokom.
Dodajte ocijeđenu tunjevinu i lagano promješajte. Zalijte s malo vode u kojoj se kuha tjestenina.
Kuhanu tjesteninu ocijedite, ostavite oko 100 ml vode od kuhanja, pa tjesteninu ubacite u tavu sa brokulom i tunjevinom.
Izmiješajte pa dodajte vodu od kuhanja i polovinu rendanog parmezana.
Pospite ostatkom rendanog parmezana i poslužite toplo.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad